Fortkörningskameror inte tillräckligt synliga, menar Motormännen

Motormännens Riksförbund tillbakavisar nu klagomålen på att landets fortkörningskameror är alltför tydligt utmärkta, så att bilisterna vet exakt var de finns.

”Inte tillräckligt exakt”, sade Thomas Lunde, talesman för Motormännens Riksförbund, när han i sin Porsche tog mig med på ett försök att slå hastighetsrekordet för sträckan mellan Stockholm och Eskilstuna, som för närvarande innehas av en kollega inom Kungliga Automobilklubben, KAK.

Att, som idag, märka ut kamerorna med klargul färg för att varna bilisterna har inte tillräckligt minskat antalet personer som blir åtalade, anser Motormännen. ”Vi vill bara värna om våra medlemmar, så att de inte blir orättvist behandlade. Några tusen dödade fotgängare per år får vi tåla, men vem tänker på Ford Focus-killen som måste få behålla sitt körkort? Det är vad jag undrar.”

Motormännen har publicerat en lista med krav på fem åtgärder som de hoppas skall förbättra situationen för bilisterna:

• Inga fortkörningskameror skall vara påslagna förutom mellan 03:00 och 04:00 på natten.

• Alla fortkörningskameror skall belysas med strålkastare och varningsljus av typen ”saftblandare”.

• Inga fortkörningskameror förutom i yttersta utkanten av bostadsområden.

• Alla fortkörningskameror skall bemannas av en person som vinkar med en röd flagga 400 meter i förväg, så att bilisterna vet vad som väntar.

• Inga fortkörningskameror skall vara utrustade med film.

Motormännens Riksförbund förnekar att de på något sätt skulle förespråka fortkörning. ”Naturligtvis inte”, grymtar Thomas Lunde. ”Hur kan du ens säga så om en respekterad organisation?”

Den stressfria dieten

Den här dieten är utformad för att hjälpa dig att hantera den stress som normalt byggs upp under en dag och som fram emot kvällen

error: Innehållet är skyddat!