Fortkörningskameror inte tillräckligt synliga, menar Motormännen

Motormännens Riksförbund tillbakavisar nu klagomålen på att landets fortkörningskameror är alltför tydligt utmärkta, så att bilisterna vet exakt var de finns.

”Inte tillräckligt exakt”, sade Thomas Lunde, talesman för Motormännens Riksförbund, när han i sin Porsche tog mig med på ett försök att slå hastighetsrekordet för sträckan mellan Stockholm och Eskilstuna, som för närvarande innehas av en kollega inom Kungliga Automobilklubben, KAK.

Att, som idag, märka ut kamerorna med klargul färg för att varna bilisterna har inte tillräckligt minskat antalet personer som blir åtalade, anser Motormännen. ”Vi vill bara värna om våra medlemmar, så att de inte blir orättvist behandlade. Några tusen dödade fotgängare per år får vi tåla, men vem tänker på Ford Focus-killen som måste få behålla sitt körkort? Det är vad jag undrar.”

Motormännen har publicerat en lista med krav på fem åtgärder som de hoppas skall förbättra situationen för bilisterna:

• Inga fortkörningskameror skall vara påslagna förutom mellan 03:00 och 04:00 på natten.

• Alla fortkörningskameror skall belysas med strålkastare och varningsljus av typen ”saftblandare”.

• Inga fortkörningskameror förutom i yttersta utkanten av bostadsområden.

• Alla fortkörningskameror skall bemannas av en person som vinkar med en röd flagga 400 meter i förväg, så att bilisterna vet vad som väntar.

• Inga fortkörningskameror skall vara utrustade med film.

Motormännens Riksförbund förnekar att de på något sätt skulle förespråka fortkörning. ”Naturligtvis inte”, grymtar Thomas Lunde. ”Hur kan du ens säga så om en respekterad organisation?”

Otäcka ord

Alla ord i listan nedan bör undvikas. Vissa mer än andra, men de är alla tillräckligt otäcka för att bannlysas ur det svenska språket. Visa

Hårda tag mot dopade låtskrivare

Polisens MUD-styrka (Musik utan droger) genomförde idag razzior mot ett antal musikstudios i Stockholm. Razziorna är en del i en stor satsning för att få

error: Innehållet är skyddat!