Fortkörningskameror inte tillräckligt synliga, menar Motormännen

Motormännens Riksförbund tillbakavisar nu klagomålen på att landets fortkörningskameror är alltför tydligt utmärkta, så att bilisterna vet exakt var de finns.

”Inte tillräckligt exakt”, sade Thomas Lunde, talesman för Motormännens Riksförbund, när han i sin Porsche tog mig med på ett försök att slå hastighetsrekordet för sträckan mellan Stockholm och Eskilstuna, som för närvarande innehas av en kollega inom Kungliga Automobilklubben, KAK.

Att, som idag, märka ut kamerorna med klargul färg för att varna bilisterna har inte tillräckligt minskat antalet personer som blir åtalade, anser Motormännen. ”Vi vill bara värna om våra medlemmar, så att de inte blir orättvist behandlade. Några tusen dödade fotgängare per år får vi tåla, men vem tänker på Ford Focus-killen som måste få behålla sitt körkort? Det är vad jag undrar.”

Motormännen har publicerat en lista med krav på fem åtgärder som de hoppas skall förbättra situationen för bilisterna:

• Inga fortkörningskameror skall vara påslagna förutom mellan 03:00 och 04:00 på natten.

• Alla fortkörningskameror skall belysas med strålkastare och varningsljus av typen ”saftblandare”.

• Inga fortkörningskameror förutom i yttersta utkanten av bostadsområden.

• Alla fortkörningskameror skall bemannas av en person som vinkar med en röd flagga 400 meter i förväg, så att bilisterna vet vad som väntar.

• Inga fortkörningskameror skall vara utrustade med film.

Motormännens Riksförbund förnekar att de på något sätt skulle förespråka fortkörning. ”Naturligtvis inte”, grymtar Thomas Lunde. ”Hur kan du ens säga så om en respekterad organisation?”

En hunds dagbok

05.30: Startade dagen som en hjälte. När ljuden från tidningen som damp ner i brevlådan väckte mig ur mitt slumrande paradis – smällen antydde ett

Dags att städa internet

Vad inte alla känner till är att internet måste stängas ner för underhåll och städning 24 timmar om året. Städprocessen, som tar bort död e-post,

Anonyma tänkare

Det började oskyldigt. Jag började tänka på fester då och då för att koppla av. Ofrånkomligen, ledde den ena tanken till den andra, och snart

error: Innehållet är skyddat!