Hissregler

Det finns oskrivna regler som alla som åker hiss följer vare sig de vet det eller ej. Det här är inget som gäller enligt lag, det bara är så.

När du väntar på en hiss och det finns två stycken är det alltid den som är längst ifrån dig som öppnas först.

När du åker hiss ska du aldrig, på några villkor, titta någon i ögonen. Glo istället i golvet/taket eller på knapparna.

Den person som står längst bak i hissen är alltid den som ska av först.

Om du är på högsta våningen i ett hus med 32 våningar och du ska ner till bottenvåningen så stannar hissen 31 gånger innan du är nere.

Om du inser att du är på fel våning precis när du sätter foten utanför hissen är det för genant att gå tillbaka in, så du låtsas istället att du har kommit rätt ända tills hissen har åkt iväg. Sen väntar du på nästa hiss och hoppas att alla som var med på hissen innan är borta.

När det finns sex hissdörrar öppnas alltid den du står framför sist.

När hissen är smockfull finns det absolut en av dessa två med i hissen: En man som hostar hela tiden och uppenbarligen har någon äcklig sjukdom (och som naturligtvis ska av på samma våning som du), eller en kvinna med ett litet barn som skriker hela ”resan”.

Fis aldrig i en hiss, speciellt inte om du är ensam. Om du gör det står det tio personer på nästa våning som ska med hissen. Gör det hellre om det är fullsmockat i hissen, eftersom ingen vet vem man ska skylla på.

Om du talar med en främling i hissen blir det alltid nervöst skratt.

Den vänligaste i hissen, som alltid pratar har en oidentifierbart äcklig kroppslukt och dålig andedräkt.

Hissar tvingar oss alltid att trängas med folk som vi aldrig i vår vildaste fantasier skulle beblandat oss med. Så om du vill ha kulturellt utbyte, spendera en dag med att åka runt i stadens hissar.

Den första som går på hissen ställer sig alltid vid knapparna för att känna sig överlägsen då folk säger vilken våning de ska till.

Medan du väntar på en hiss, finns det alltid en människa som kommenterar att hissarna är slöa och tröga och trycker upprepat på hit-knappen som om det skulle snabba på hissen.

Så fort du har kommit in i hissen kommer samma person trycka på knappen för sin våning för att komma dit snabbare.

Högt upp på listan över störande saker på en hiss är en förälder som låter sitt barn trycka på alla 26 hissknapparna när du är på första och ska till tjugofemte våningen. Och ungen ställer självklart, varje gång hissen stannar, frågan ”äj det häj vi schka av?”

Om du inte har bråttom finns det alltid en ledig hiss som väntar på dig.

I byggnader där rökning är tillåtet finns det alltid en person som insisterar på att röka det sista av cigaretten och andas inte ut förrän ni har gått in i hissen och dörrarna stängts.

Om ett barn är med i hissen har det mestadels en ballong som alltid är i ansiktshöjd med dig och du kan inte vända dig nånstans.

Instruktioner för oljebyte i bil

Instruktioner för kvinnor Kör in till Bilfixarna när du har kört 1500 mil sedan förra oljebytet. Drick en kopp kaffe. En kvart senare betalar du

error: Innehållet är skyddat!