Gift trebarnsfar lagar mat till familjen

Tro vinner över förmåga när en man från Uppsala lagade mat till sin familj på lördagen. I sitt rökskadade radhus återberättar Wilhelm Crusenstolpe detaljerna om sina kulinariska hjältedåd.

”Tja, jag läste i förra veckan om en kvinna som satte upp en hylla alldeles själv och tänkte att jag skulle visa att vi karlar också klarar av en hel del. Och så var jag fullständigt utsvulten, förstås.”

Utsvulten var ordet. Fru Crusenstolpe hade fastnat i rusningstrafiken på väg hem från arbetet, vilket lämnade Wilhelm och hans tre barn utan middag. När den äldste sonen sakligt informerade om att det sista Mariekexet just konsumerats, kände Wilhelm på sig att det var dags att skrida till handling.

Efter att ha konsulterat med sin allt mer hungrande avkomma, valde Wilhelm en delikat meny bestående av ”Chicken Nuggets” med ”Pommes Frites” som tillbehör. Övningen började lovande, då Crusenstolpe framgångsrikt identifierade vilken av kökets alla skåp och luckor som var frysen och sedan, efter bara mindre besvär, kunde plocka ut de förpackningar som behövdes för måltiden.

Sedan började det dock sakta gå utför, då ett litet missförstånd medförde att Wilhelm placerade sina ugns-pommes frites i en fritös och stoppade in denna i ugnen.

Den efterföljande branden beskriver Wilhelm som ”inte så farlig”, medan en granne tyckte att det mera var ett ”flammande inferno”. Det var också nu som Crusenstolpes verkliga hjältemod började. En man med mindre kurage kunde ha avbrutit måltidsplanerna vid denna punkt, men inte Wilhelm. Efter att brandkåren hade släckt det värsta, utförde han en rent heroisk promenad på 50 meter till 7-Eleven och köpte fyra stycken uppvärmda pastaportioner.

Vi träffade fru Crusenstolpe strax efter att hon kommit hem. ”Jag är jätteglad”, sade hon förtjust. ”Wilhelm har gjort oss alla stolta. Allt jag behöver göra är att reparera skadorna, måla om i köket, städa undan, koka mitt kaffe och diska alla tallrikar, sedan har jag hela kvällen för mig själv.”

Köksmästare Leif Mannerström, känd från tv, var mer försiktig i sina uttalanden. Han påpekade att Wilhelm hade haft tur som ens överlevt ett så avancerat måltidsförsök. ”Jag rekommenderar inte att nybörjare försöker sig på varm mat i första hand. Det är bättre att börja med mat som inte behöver tillagas. Ost kan vara en bra utgångspunkt, eller kanske bröd, garnerat med margarin.”

Verkliga visdomsord, men ibland krävs det en man som kökspionjären Wilhelm för att påminna oss alla om vad vi är kapabla till.

Forskare kartlägger DNA i ris

Forskare har slutfört sin undersökning om DNA-serien i en av världens mest använda basfödor; riset. Det var en svår uppgift eftersom man har upptäckt att

Ny version av Netscapes webbläsare

De 14 användare i världen som fortfarande använder Netscape Navigator som webbläsare jublade i veckan över att version 9 av Netscape nu äntligen är släppt.

Vill du gå ner i vikt?

Våra fantastiska dieter kan hjälpa dig att förlora oönskade kilon! Ett fantastiskt vapen för att bli av med fettet för gott. Om du på allvar

error: Innehållet är skyddat!