Man överlycklig för erbjudande i spam

En man från Munka-Ljungby har fullständigt ställt sig bakom e-post innehållande reklam – bättre känt som spam – efter att i förra veckan ha mottagit e-post som erbjöd honom en svårhittad reservdel som han letat efter i tre år.

”Jag har alltid varit lite irriterad på spam, om jag skall vara ärlig”, säger Sten Laxman, 57. ”Det var illa nog redan innan jag började bli medlem på olika hackersajter på nätet, men efter det hade jag tur om ett e-postmeddelande av tio var från någon som jag faktiskt visste vem det var.”

Men det var innan han fick e-post från 453626321@pumpsco.net. ”Jag skulle just radera det när jag märkte att de sålde hydrauliska pumphuvuden”, förklarar Sten. ”Jag har letat efter ett speciellt pumphuvud till trädgården i nästan tre år nu – åkt till branschmässor, marknader och liknande – helt utan framgång. Men nu bläddrade jag nedåt på sidan och där var ju en 4,3 tums GS-4352 med extra isolering – den liksom bara satt där och väntade på mig.”

Sten svarade på e-postmeddelandet, men när han inte fick något svar letade han upp sajten i fråga på internet och köpte två stycken pumphuvuden direkt (”en för nu och en för någon vacker dag i framtiden”) för det ganska hyfsade priset 298 kronor plus frakt. Tio dagar senare var Stens specialbyggda kombinerade japanska fontän och ceremoniella bidé restaurerad till sin forna, akvatiska prakt.

”Jag vet inte hur jag har kunnat leva utan den. Spam har gjort mig till en lycklig man igen,” säger Laxman leende. Nu letar han aktivt efter spam. ”Jag har skrivit upp mig på så många nyhetsgrupper och elektroniska anslagstavlor som möjligt. Jag är uppe i ungefär 3000 spam om dagen nu!”

Sten spenderar nu upp emot tre timmar om dagen, varje dag, med att undersöka om något spam innehåller en oväntad juvel. Trots sitt hårda arbete, förblir han hoppfull. ”Det är ett klistermärke som saknas till mitt fotbollsalbum från 1976 och jag letar fortfarande efter en huvudsäkring och tändstift till en Merlin X flygplansmotor. Dessutom en sten som jag såg en gång när jag var på semester i Grekland – det finns så många små saker. Man vet aldrig när turen står på ens sida.”

Kalorier som inte räknas

På stående fot All mat man äter när man står upp är kalorifri. Varför det förhåller sig på detta vis är inte helt klargjort, men

Kaffeberoende man förnekar sömnproblem

André Grönberg förnekade igår inför sina arbetskamrater att hans kaffedrickande stör hans nattsömn. ”Jag har inga problem att sova”, sade Grönberg. ”Varenda natt sover jag

error: Innehållet är skyddat!