Nigeriansk filantrop överger planer på att ge bort pengar

Den nigerianske miljardären Dr. Emoa Entucka har övergivit sina planer på att ge bort motsvarande miljarder kronor över internet. Dr. Entucka var en framstående politiker i Nigeria innan den senaste statskuppen och hade, i sin roll som finansminister, lyckats försnilla en mycket stor förmögenhet till schweiziska bankkonton innan den senaste militärjuntan lyckades beslagta dem.

Dr. Entucka kom på en genial och generös plan som gick ut på att han skulle ge bort sin förmögenhet genom en e-postkampanj. ”Jag kunde ju inte gärna behålla pengarna själv”, sade han, ”och eftersom juntan i Nigeria har förhindrat mig att ge dem tillbaka till mina landsmän, tyckte jag att det näst bästa alternativet vore att ge bort dem till all världens folk.”

Dr. Entucka tyckte att e-post var det bästa sättet att sprida budskapet om sitt generösa erbjudande och efter att ha valt slumpmässiga e-postadresser från olika källor, påbörjade han så kampanjen där han informerade människor om deras enorma tur som blivit speciellt utvalda. Han var inte alls beredd på vad som skulle komma efter det.

”Det var otroligt”, berättade han för oss. ”De flesta människor fullständigt ignorerade mig. Andra skickade hotfulla svar och talade om var jag kunde stoppa mina pengar – och då pratar jag inte om investeringsråd. Vissa anmälde mig till och med till min internetleverantör. Jag har tvingats byta fem gånger!”

Efter att ha hållit på i över ett år och inte lyckats ge bort ett enda öre, har Dr. Entucka anammat en ny filosofi. ”Jag tänkte helt enkelt att jag istället struntar i alltihop och blåser alltihop på privata utsvävningar”, sade Dr. Entucka från sin privata ö i Seychellerna där han strävar efter att få en ny livsåskådning för att kunna komma över sina tidigare besvikelser.

Vi bad den erkände experten på sociala fenomen, Greger Frippe, om en förklaring till folks tydliga motstånd mot att tacka ja till dessa erbjudanden. Tyvärr betonade herr Frippe att eftersom han var en person som någon hittat på enbart för att kommentera satiriska artiklar på internet, att han inte var intresserad av att ge någon kommentar.

En anställds olika faser

Provanställd Kommer till jobbet i tid. Går hem lite för tidigt. Tar långa luncher utanför jobbet. Större delen av livet tillbringas fortfarande utanför jobbet. Har

Vissitus – en ny folksjukdom!

En undersökning visar att allt fler drabbas av vissitus. Den drabbade ser då en massa prickar i olika färger ”framför” det vanliga synfältet. Prickarna finns

error: Innehållet är skyddat!