Övergiven webbsida föranleder polisingripande

Internets hittills oomtvistade goda rykte som pålitligt och väluppdaterat raserades i veckan. Förbluffade nätsurfare upptäckte att en hemsida på webben som skapats med löfte om regelbundna uppdateringar inte hade ändrats på flera veckor.

Hemsidan tillhörde sollentunabon Edgar Henriksson, som fick idén att bygga den när hans lilla flicka föddes. ”Vi hade massor av digitalfoton på min dotter och jag tänkte att det vore perfekt att lägga upp dom på nätet”, berättar Edgar. ”Då kunde ju släkt och vänner gå in och titta på dom och jag kunde uppdatera dom så att folk fick se henne växa upp. Sen planerade jag att lägga ut bilder från promenader och bygga upp en sida med länkar som andra kan ha intresse av.”

Tyvärr hade Edgar så ont om tid att han inte lyckades underhålla denna fascinerande och innovativa webbsida. ”Jag fick helt enkelt aldrig tid att uppdatera sidan, det var så mycket med barnet och så. Jag lovade mig själv hela tiden att sätta igång men det blev aldrig av.”

Henrikssons slappa attityd har upprört nätmedborgare över hela världen. Polisen fick ta emot otaliga samtal om misstänkt försumlighet sedan flera veckor passerat utan att något hände på sajten. ”Jag var jätteorolig”, sa en engagerad anmälare. ”Det verkade liksom väldigt udda att nån skulle ordna en sån här sajt och sen bara överge den. Den såg oerhört proffsig ut med popupfönster och animerade giffar, men den ändrades aldrig.” Polisen bedömde att oron var befogad och skickade omgående en patrull till adressen. När de slog in dörren fann de Edgar upptagen med att byta blöjor och upptäckte till sin förfäran att hans dator inte ens var på.

Även om Henriksson nu ser ut att klara sig från åtal, har html-kreatörernas riksförbund beslutat om hårda disciplinära åtgärder mot honom. En talesman för förbundet bekräftar att Henriksson fråntagits titeln html-kreatör och tvingats återlämna sitt exemplar av Frontpage. ”Vi beklagar att vi blev tvungna att gå till ytterligheter”, säger talesmannen till Dagens Dagblad, ”men det är absolut nödvändigt för vårt förtroende att visa att den här sortens incidenter inte tolereras. Webben har ju blivit synonym med integritet och aktualitet.”

Riksförbundets representant försäkrar att en fullständig utskrift av det disciplinära förhöret skall finnas tillgänglig på deras webbplats ”så snart jag hinner, nästan bergsäkert före helgen.”

Kul saker man kan göra i en bil

Variera din hastighet i motsatt proportion med den tillåtna hastighetsbegränsningen. Rulla ner alla fönster, vrid upp radions volym till max och ratta in P1. Headbanga

Irland förbereder för avfärd

Irlands premiärminister, Jacob O’More, har förklarat att Irland kommer att kasta loss och segla ned till Medelhavet, eller möjligen ekvatorn, för att njuta av lite

error: Innehållet är skyddat!