Lucas följer upp Star Wars-uppföljare med nya samtida filmer

George Lucas har nu offentliggjort sina planer att följa upp sina tre föregångare till originalfilmen Star Wars och dess efterföljare med samtida uppföljare, som ska utspelas samtidigt som de första Star Wars-filmerna.

”När jag började skriva Star Wars blev den för lång och jag blev tvungen att bryta ner den i tre delar”, börjar Lucas ”Det var så Star Wars-trilogin kom till. Jag hade redan bakgrunden till allt som händer där i bakhuvudet. Och det var grunden till episod 1, 2 och 3. Det var då jag började känna att jag nog kunde mjölka mer pengar ur dessa filmer än vad jag gjort, men jag hade verkligen tröttat ut alla på den redan halvtunna storyn som Star Wars faktiskt har. Jag hade gjort allt trodde jag. Föregångare och efterföljare. Då kom jag på att jag nog kan klämma fram en samtida berättelse också.”

Lucas förklarar att så fort hans kvarstående arbete på episod 2 och 3 är klart så kommer han påbörja arbetet på Star Wars episod 4A. Den kommer att utspelas parallellt med Star Wars orginalmanus. Episod 4A kommer att berättas ur en flyende Jar-Jar Binks synvinkel. Han kommer att med hjälp av datorn klippas in med karaktärerna i scener som alla redan känner till!

”Den här gången skall vi verkligen pressa gränserna” sade Ruth Faberbaum från Industrial Light and Magic. ”Vi ska inte filma något nytt material alls. Detta kommer mer att likna en Special Edition av första trilogin. Vi kommer endast att lägga in nya karaktärer med datateknik. Genom att använda moderna grafiska applikationer kan vi även byta vinkel ibland, det kommer att bli en väldigt bra ’bild i bild’-känsla.”

”En ny scen kommer att innehålla Jar-Jar Binks när han spelar hologramschack mot Chewbacca i Millenium Falcon,” säger Faberbaum lyckligt. Faberbaum säger också att man kommer se Jar-Jar Binks lite varstans på Dödsstjärnan, bland annat simmandes i soprummet. Lucas vill inte avslöja för mycket om sin nya samtida Star Wars-trilogi men han berättade för oss att han förmodligen kommer göra flera olika versioner av episod 4A, 5A och 6A.

”Förmodligen kommer vi att göra en Directors Cut variant på dessa filmer,” sade Lucas. ”Vi jobbar lite smått på att göra en Producers Cut, Editors Cut, Executive Producers Cut, Executive Editors Cut, Vaktmästarns Cut och kanske till och med en ’helt slumpvis cut med hjälp av en gräsklippare’. Ja just det! En massa bortklippta scener till dvd-versionen kan definitivt förväntas.”

Lucas hoppas att arbetet skall kunna börja under 2021 någon gång och tillade även att arbetet kommer ta mellan sex och åtta veckor, ”Beroende på hur lång tid specialeffektnördarna tar på sig att göra om originalfilmerna.” Han själv kommer dock inte vara med alls i produktionen. ”Nej, jag ska bara sitta i min herrgård och äta marshmallows” avslutar han.

Hur du lyckas utan talang

Försök att se så viktig ut som möjligt. Tala med fast röst. Håll dig till allmänna ämnen. Undvik konflikter; om någon utmanar dig så ställ

error: Innehållet är skyddat!