Polisen förstärker aktionerna mot kakbakare

En programmerare från Malmö, Stefan Persson, togs häromveckan på bar gärning då han bakade en kaka med ett recept han ”hittade på internet”. Många av Stefans grannar ringde till polisen när de kände att ”kaklukt” spred sig till deras hus från Stefans.

Polisen har senare uppgett att Persson hade åtskilliga avancerade bakmaskiner med tillbehör stående i sitt hus, bland annat flera grytlappar och en ugn, som, om den används rätt, kan tillverka tio, ja kanske ännu fler, kakor på en enda dag.

Polisen hittade dessutom ett litet lager fyllt med kakor, däribland flera banankakor, två chokladkakor och en gigantisk kladdkaka som enligt polisen ”hade perfekt konsistens”, detta var alltså knappast Perssons första försök till en kladdkaka.

När han arresterades var han i full fart med att göra scones som han sade ”skulle förvaras i sconeslager runtom i Malmö”. Polisen hittade också en skål full med kakingredienser som hade ett uppskattat ”gatuvärde” på minst 50 kronor.

De experter som undersökte en banankaka sade att kakan kunde ”skäras i åtta delar, kanske tio om skivorna görs något tunnare”.

Göran Palmqvist, en välkänd skånsk riksdagsledamot har, på grund av fallet i Malmö, återigen uppmärksammat det lokala partiet om hans tidigare förslag – från 1998 – som behandlar censur av så kallade ”usenet-grupper” där man kan hitta material liknande de Stefan Persson hittade.

Göran säger: ”Vi är i en situation där skolbarn, utan sina föräldrars vetande, kan ladda ner dussintals recept och spara dem i krypterad form på sina hårddiskar. Vi måste kanske gå så långt som till grundlagsändringar för att stoppa den här informationen från att nå ut, och ha möjligheten att straffa dem som nu sprider den.”

När det kom fram att det fanns tillgång till många recept, liknande dem man hittade hos Stefan Persson, på kommunala bibliotek, tillade Göran Palmqvist att biblioteken var tvungna att begränsa folks möjligheter att låna dessa böcker. Böckerna skulle vara ”under bibliotekariernas ständigt övervakande blick” och de skulle ställas högst upp på bibliotekens bokhyllor.

Göran sade även att ”de här kakorna var inte en amatörs verk, glasyren ovanpå kakorna var ditlagd med van hand. Om den här sortens information finns ute i samhället kommer den att bli upptäckt och använd. Det är tydligt att internet inte har något som helst samvete när det gäller spridningen av recept till den här sortens kakor, därför måste vi göra något, och vi måste göra det NU!”

Och alldeles nyligen rapporterade polisen i Malmö att trots alla motförsök har tre av kakorna ”bränts vid”. Tursamt nog blev ingen av poliserna allvarligt skadade, men en av dem fick dock föras till sjukhuset med en ”öm tumme”.

Grundregler för ambulanssjukvårdare

Om någon dör av överdos, chock eller annat, bör det vara patienten och inte du. Eventuella läkare, sjuksköterskor eller poliser på en olycksplats som är

error: Innehållet är skyddat!