USA trycker varningstext på solen

Vi kan nu avslöja att den amerikanska regeringen kommer att skriva en varningstext på solens yta.

Den drastiska åtgärden har tvingats fram efter att en mängd stämningar lämnats in av amerikanska medborgare som hävdar att de inte känt till farorna med den stjärna som är centrum av vårt solsystem.

Från och med nästa månad, kommer därför bland annat följande text att visas på solens yta: ”Varning! Pågående kärnreaktion. Kan vara extremt varm.” och ”Bör ej användas för att torka kläder på ett avstånd mindre än 150 miljoner kilometer.”

Varningstexten, som totalt är cirka 10 000 ord lång, har noggrant utformats för att täcka varje tänkbart juridiskt scenario från lätt solbränna till värmeslag. Vid solförmörkelse kommer solens korona att klart varna amerikanska medborgare att ”Inrikesdepartementet tar inget ansvar för olyckor som inträffar på grund av att medborgare icke har tagit hänsyn till de lägre ljusförhållandena under solförmörkelser”. Varje år faller 40 amerikaner ner i omärkta brunnar under total solförmörkelse. Detta kostar skattebetalarna i genomsnitt 127 dollar i skadestånd årligen.

Många forskare tror dock att initiativet kommer att kosta mer än det smakar. ”För att kunna läsa varningstexten, är det nödvändigt att titta på solen genom kikare eller teleskop”, berättar till exempel en brittisk forskare. ”Tyvärr står det inte förrän i paragraf 137 att man inte bör titta på solen genom kikare eller teleskop. Och då lär man redan vara blind.”

Den amerikanska regeringen står dock fast vid sitt beslut och kommer dessutom att skjuta till pengar till ett projekt som skall ta itu med fullmånen, på grund av den risk för fysisk skada som den framkallar hos kompletta galningar och kvinnor med PMS.

Robertsfors söker OS

Först Stockholm, sedan Göteborg. Nu undersöker en tredje svensk kommun möjligheterna att söka sommar-OS. Det är den lilla Västerbottenkommunen Robertsfors som vill arrangera OS om

Pongo tar ut skilsmässa

Hollywoodstjärnan Pongo, känd från filmen 101 dalmatiner, har tagit ut skilsmässa från sin tik Perdita. Orsaken till skilsmässan uppges vara otrohet, vilket Perdita inte förnekar.

error: Innehållet är skyddat!