Före detta tv-profil slåss för rätten till ett värdigt slut

En kvinna har vänt sig till Högsta Domstolen för att få dö på ett värdigt sätt. Den före detta tv-profilen, som inte kan namnges på grund av integritetsskäl, hävdar att allt sedan hon förlorade sitt kontrakt med en av Sveriges största tv-kanaler, har hennes livskvalitet helt försvunnit.

Kvinnan som medverkar i rättegången via en videolänk, då hon varit sängbunden sedan hennes senaste framträdande i tv, då i Big Brothers kändisvecka på Kanal 5, säger att hon blivit ”totalt paralyserad” av bristen på uppmärksamhet. Hennes agent bekräftar detta och berättar vidare att hennes chanser att bli fullt återställd är ”lika med noll”.

”Den här intelligenta, attraktiva kvinnans liv, är praktiskt taget över”, sa hennes advokat Leif Silbersky under de dämpade förhandlingarna. ”Det enda hon har att se fram emot är ett par inslag per år i lokal-tv. Detta kan inte klassas som ett drägligt liv i något civiliserat samhälle.”

Domaren var dock mycket skeptisk till hennes ansökan. ”Trots att jag känner mycket starka sympatier för denna tappra kvinna, och beklagar de minst sagt oturliga omständigheterna som ledde till hennes situation, är människans rätt att leva den största och okränkbara friheten. Jag har även tagit den hemställan med 250 000 insamlade namn, med kravet på att omedelbart stoppa denna kvinnas lidande, i noga övervägande. Trots detta så måste jag avslå kärandens begäran.”

Trots bakslaget säger den förbittrade kvinnan att hon kommer att fortsätta sin kampanj med oförtruten styrka. I ett uttalande säger hon: ”Jag kommer att hänga mig om jag inte får en talkshow. Eller åtminstone få vara med i ’Prat i kvadrat’.”

Att tänka på

Varje gång du slickar på ett frimärke får du i dig 1/10 av en kalori. Att dänga näven i väggen förbrukar 150 kalorier i timmen.

error: Innehållet är skyddat!