Sun Microsystems stämmer ön Java

Sun Microsystems stämde idag ön Java för överträdelse mot varumärkeslagarna, där ön innehar samma namn som Suns produkt Java.

På kommentaren att ön har hetat Java i århundraden svarar Suns advokat, Frank Cheatham, ”Och? Under all den tid som ön haft de namnet har inte en enda utav de som bor där ansökt om att registrera namnet som ett varumärke. De har inte förtjänat att behålla det!”

Hellre än att betala licensavgiften ändrade ön namn. Från början röstade de för att ändra det till Visu Albasic, men ett argt telegram från Redmond i Washington fick dem på andra tankar. Ön tog då fram en symbol istället för ett namn – en svagt färgad kaffekopp som fortfarande framkallar javaidén. Eftersom flertalet dagstidningar och magasin hädanefter inte kommer att kunna skriva öns namn kommer den att gå under namnet ”Ön som tidigare var känd som Java”.

Advokater från Sun vill också komma i kontakt med ägarna till den eldröda bollen i vårt solsystems mitt. De har en kallelse till domstol åt dem.

Tobaksbolag stämmer livstidsrökare

Schwartz AB, som tillverkar cigarettmärkena Camel, Blend och Prince, meddelade idag att bolaget kommer att väcka åtal mot Torsten Petersson. Peterssons läkare informerade honom nyligen

error: Innehållet är skyddat!